Molen van Jetten Uden

Anijskrollen

Ingrediënten:
350 gram tarwebloem,
15 gram droge gist,
7 gram zout,
15 gram witte basterdsuiker,
10 gram anijszaad,
25 gram margarine,
220 ml magere melk.


Instructie:
Zorg dat alle ingrediënten op kamer temperatuur zijn.
Alles mengen en stevig kneden.
20 minuten laten rijzen onder een theedoek bij lauwe temperatuur.
Daarna nogmaals kneden en in 10 gelijke stukken verdelen van ongeveer 60 gram.
Nu 15 minuten laten rijzen onder een theedoek bij lauwe temperatuur.
Dan in een lange rol rollen en vormen als in een krol of gewoon als bolletje gaat natuurlijk ook.
De krollen/bolletjes op bakpapier op de bakplaat leggen en weer afdekken met een theedoek nu 60 minuten laten rijzen bij lauwe temperatuur en daarna 10 a 12 min afbakken in een oven van 230 graden.


© by Patrick van Kessel