Molen van Jetten Uden

Krenten- of rozijnenbrood

Ingrediënten:
180 ml melk of water,
6 gram zout,
15 gram margarine,
300 gram tarwebloem,
10 gram suiker,
7 gram gist en
30 gram krenten of rozijnen. Deze moeten eerst in water worden geweld.
Eventueel kan met kruiden, zoals kaneel (theelepeltje) of ongeveer 50 gram bakpoeder toevoegen.

Instructie:
Broodbak machine:

Doe de ingrediënten in het bakblik en waak ervoor dat het zout en de gist met elkaar niet in contact komen. Alleen de krenten blijven nog achterwege. Selecteer het programma "Normaal". Wanneer de machine een geluidssignaal geeft kan men de krenten in het deeg knijpen. Laat ondertussen het programma gewoon doorlopen.

Handmatig:
Bereid het deeg op een zelfde wijze als bij het volkorenbrood en na het eerste rijzen (tijdens het vormen) worden de krenten in het deeg gekneed. Wanneer men het brood afbakt als vloerbrood bedraagt de baktijd ongeveer 35 minuten, bij een busbrood ongeveer 45 en wanneer u er bolletjes van maakt bedraagt de baktijd ongeveer 30 minuten
© by Patrick van Kessel