Brood zonder kneden

IngrediŽnten:
420 gram tarwemeel, tarwebloem, kruisherenmix, ujes molenbrood of speltbloem. (andere meelsoorten heb ik nog niet getest).
7 gram droge gist,

10 gram zout,
350 ml water (lauw).

Instructie:
Doe alle ingrediŽnten bij elkaar.

Roer alles goed door elkaar.

Zet dit in een kom afgedekt met plastic op kamertemperatuur 12 tot 24 uur weg.

 

Na deze 12 tot 24 uur, ontlucht het gerezen deeg.

Vorm het deeg tot een bol en zet dit nu 2 uur afgedekt met plastic op kamertemperatuur weg.

 

Zorg dat je na deze 2 uur een voorverwarmde gietijzeren pan met deksel in de oven hebt.

Laat de bol deeg in deze hete pan vallen.

Laat dit 1/2 uur met deksel op de pan bakken bij een oventemperatuur van 230 graden.

Daarna nog 15 min zonder deksel.

 

(ik heb dit ook in een broodbakvorm gedaan en dat werkt ook.)

 

Verdere info op internet: http://www.kooklesthuis.com/kooklessen/brood-bakken-zonder-kneden/